+

AA3-265 Uzemnění nosné konstrukce zásuvkové skříně

OTÁZKA:
Uzemnění nosné konstrukce zásuvkové skříně

Firma nainstalovala v zemědělské farmě u jímky na kejdu zásuvkové skříně (OS1 až OS3, cca 20m od sebe), vybavené zásuvkou 32 A/400 V s předřazeným jističem a chráničem 0,03 A.
Skříně jsou určeny pro napájení míchadel, připojené jsou každá samostatně kabelem CYKY-J 5 x 6 v zemi z cca 30 m vzdáleného pilíře PRIS. Skříně jsou plastové, IP65. Jsou osazené na nosné ocelové FeZn konstrukci z profilů L 30/30 cca ve výšce 1 m nad horním okrajem jímky - valem z hutněné zeminy (konstrukce je vetknutá do hutněného valu, který tvoří okraj jímky a převyšuje okolní terén cca o 1,55 m, uvnitř oválného valu je plastový vak na kejdu). Ve vzdálenosti do 1 m od zásuvkové skříně je ocelový FeZn sloupek, rovněž vetknutý do valu ze zeminy, který byl v dodávce technologie. Sloupek je vysoký cca 1,5 m a je na něm ovládací skříňka míchadla. Ani ocelová nosná konstrukce plastové zásuvkové skříně a ani ocelový sloupek nejsou uzemněné ani připojené na ochranný vodič.
a) Mám dotaz, jestli se musí obě konstrukce připojit na uzemnění (které není zřízeno) nebo na ochranný vodič popř. pospojovat?
b) Dostačuje krytí skříně IP65 (zásuvky IP67) pro venkovní prostředí (na dešti) bez dalších úprav (stříška atp.)?

Otázku podává: Karel Malý
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 17. 6. 2014
 
 
Facebook Obchod IN-EL