+

AH-579 Revize přívodu k LED kostce

OTÁZKA:
Revize přívodu k LED kostce

Dnes mě poptala jedna firma na revizi přívodu pro televizní LED kostku nad ledovou plochou zimního stadionu. Hlavní přívod pro kostku je napojen v hlavní rozvodně přes jistič D 3 x 50 A kabelem gumou CGSG 5J x 10 vedeným po kabelové lávce do podružné rozvodnice která je umístěna na pochozí lávce pod střechou haly (cca 50 m). Zde je umístěn jistič D 3 x 40 A a dále pokračuje vedení kabely gumou CGSG 3J x 10 mm2 vyvěšenými pod střechou (viz foto) uchycený na třech místech stahovacími pásky. Do kostky je sveden po ohebném pásu, ale v polovině tohoto pásu jsou gumové kabely 3J x 10 mm2 (měli je krátké) nastaveny jednotlivými vodiči CYA 10 mm2 a zavedeny do podružné skříně na televizní kostce, kde jsou stykače a z nich odchází guma 3 x 4 mm2 do jednotlivých LED panelů, max. příkon 3 650 W.

Dotaz 1: Nelíbí se mi uchycení kabelů z pochozí lávky pod střechou na kostku (uchyceno na třech místech stahovacími pásky). Viděl bych tam kabelový žlab, např. Mars.

Dotaz 2: Může se kabel v polovině trasy a ještě navíc v místě, kde se bude pohybovat pás nahoru a dolů spojovat a dále pokračovat jako vodiče CYA?

Dotaz 3: V rozváděči na kostce se mění průřez z 3 x 10 mm2 na 3 x 4 mm2, takže by tam mělo byt jištění max. 1 x 20 A?

Dotaz 4: Neměli by žádat TIČR o povolení, když je to zimní stadion cca pro 3 tisíce lidí?

Dotaz 5: Může se provádět vedení, které jde z hlavního rozváděče po lávkách k podružné rozvodnici, gumovým kabelem CGSG 5J x 10 mm2. Neměl by to být CYKY?

Ohebný pás ke kostce

Vyvěšené kabely ke kostce

Otázku podává: Tomáš Březnovský
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 29. 12. 2015
 
 
Facebook Obchod IN-EL