+

AH-237 Revize pro změnu sazby a zvýšení jističe

OTÁZKA:
Revize pro změnu sazby a zvýšení jističe

Dotaz se týká revize na částečně rekonstruovaném RD nyní používaném jako rekreační objekt:
Při požadavku znovuzvýšení kapacity hlavního jističe (3 × 16 na 3 × 20 A) na dodavatele elektrické energie dříve (SME nyní ČEZ) o znovuzavedení dvou tarifní sazby vznikl požadavek provozovatele Distribuční Sítě že cituji "Elektrická přípojka, elektrická instalace, provedení a umístění měřícího místa musí být v souladu s platnými ČSN, Pravidly provozování distribuční soustavy, Připojovacími podmínkami provozovatele DS a podmínkami dodávky elektřiny". K tomuto je ČEZem vyžadována revizní zpráva.
Dotaz zní: Jaký je v tomto případě správný postup revizního technika na tuto vesměs stávající elektroinstalaci pocházející z konce 60. let a kde byl ještě před asi šesti lety hlavni jistič 3 × 25 A včetně VT\NT sazby? Je nutné v závadách RZ vyžadovat například přemístění HDS s elektroměrem do zídky na hranici pozemku - nyní v předsíni uvnitř domu; dále je-li nutné v závadách RZ vyžadovat výměnu všech vodičů v této stávající instalaci, jejichž počty, barevné značení, průřez odpovídají tehdejším ČSN normám nicméně ne dnešním? (Průřezy jsou samozřejmě v pořádku.)

Doplňující informace:
V části elektro instalace proběhla rekonstrukce, která plně odpovídá nejnovějším standardům. V této části revize problém není. Ale jak je to se stávající elektroinstalací - umístění, provedení HDS, dvoj a čtyřvodičové obvody zásuvek atd. Asi před třemi lety (ještě SME) při přechodu z hlavního jističe 3 × 25 A + NT/VT na 3 × 16 A VT a tarif D01 revize požadována nebyla.

Otázku podává: Jiří Dušek
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 14. 8. 2006
 
 
Facebook Obchod IN-EL