+

AH-255 Elektrický rozvod v půdním prostoru

OTÁZKA:
Elektrický rozvod v půdním prostoru

Provádím pravidelné revize elektrických zařízení a pracovních strojů v jedné truhlářské provozovně (1x za dva roky). Nyní majitel v rámci rozšíření výroby a podstatného rozšíření truhlářského provozu nechal přistavět novou halu navazující na stávající objekt. Elektroinstalaci této přístavby provádí elektromontážní firma .

A nyní něco k mému problému:
Původní stávající rozvodna ve staré části provozovny byla nahrazena rozvodnou novou (v přístavbě), která vykazuje poměrně dobrou řemeslnou úroveň dle nových norem pro tato zařízení (jističe pro vypínání středních vodičů, proudové chrániče atd.). Kabelové rozvody ve staré části jsou vedeny v půdním prostoru v pískovém loži. Nad místem původní staré rozvodny byly stávající kabely nastaveny v krabicích Hensel které jsou přichyceny k trámům a prknům bez jakéhokoliv pořádku. Prostě jak to vyšlo, tak to vyšlo. Krabic je asi tak k padesáti kusům. Tento půdní prostor je přístupný pouze po kovovém žebříku, není v něm žádné osvětlení, v létě je tam k nedýchání (teplota k 55 °C). Frekvence vstupu do tohoto prostoru je minimální, cca 2x za rok.
Revizní technik zmíněné firmy na toto údajně výchozí revizi napíše, ale mě bude čekat po dvou letech revize pravidelná a tím se tento problém a zodpovědnost přesune na mě. Zajímalo by mne, čím bych mohl argumentovat, aby se sjednala nějaká náprava (např. aby byly tyto krabice alespoň zality zalévací hmotou a podobně, ještě dříve než bude tato práce předána a zkolaudována).
Prosím o názor na tuto problematiku.

Otázku podává: Zdeněk Kolářský
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 1. 3. 2007
 
 
Facebook Obchod IN-EL