+

AH-289 Hlavní ochranná přípojnice – umístění, označení

OTÁZKA:
Hlavní ochranná přípojnice - umístění, označení

Mám obdobný případ jako je v dotazu AA3-107. V předložené dokumentaci, která je pro plynové potrubí, je pouze zmínka, že bude provedeno stoupací vedení vodičem Cu 25 mm2 a v každém patře bude na toto vedení připojeno stávající místní pospojování a nové plynové potrubí. Žádná zmínka o hlavní ochranné přípojnici. Firma, která montáž prováděla, instalovala u hlavního rozváděče HOP, na kterou má být podle ještě platné ČSN 332000-4-41 čl. 413.1.2.1 připojen (mimo jiné) hlavní uzemňovací přívod. V některých panelových domech se montážní firmě nepodařilo u hlavního rozváděče nalézt žádné stávající uzemnění. Nejbližší uzemnění je v přípojkové skříni, avšak práce v přípojkových skříních bez vypnutí nejsou možné. Aby nemusela být vypnuta velká část sídliště, provedla firma připojení HOP pouze na sběrnici ochranného vodiče v hlavním rozváděči domu, který je od přípojkové skříně cca 5 m.
Je toto připojení hlavní ochranné přípojnice vyhovující? Předložená dokumentace hlavní pospojování neřeší. Řeší pouze doplňující pospojování.
Je možné provést revizi pouze na provedenou práci montážní firmy v rozsahu dokumentace s tím, že v revizní zprávě bude upozornění na to, že hlavní pospojování nesplňuje požadavky ČSN 33 2000-4-41?

Otázku podává: A. Balcar
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 24. 1. 2008
 
 
Facebook Obchod IN-EL