+

AB-172 Dimenzování ochranného spojovacího vodiče v rozváděči

OTÁZKA:
Dimenzování ochranného spojovacího vodiče v rozváděči

Nezlobte se, že se ještě vracím (prakticky po roce) k problematice propojení přístupných vodivých částí rozváděče s vodičem PEN, ale potřeboval bych poradit s následujícím problémem.
Při rekonstrukci hlavního domovního vedení v panelovém domě, kdy jsou použity vodiče 3 x CYA 70 mm2 + 1 x CYA 50 mm2 projektant neurčil průřez ochranného vodiče pro propojení vodivých neživých částí rozvaděče s vodičem PEN.
Dle Vašich informací z 5. 3. 2007 a dle tabulky č. 4 ČSN EN 60439-1 z ledna 1994 předpokládám, že bude stačit, když se propojení neživých částí elektroměrových rozvaděčů provede vodiči s průřezem 10 mm2.
Pro úplnost dodávám, že se jedná o desetipatrový panelový dům, celková délka hlavního domovního vedení činí 45 m, impedanční smyčka v přípojkové skříni je 0,18 ohmů, vedení bude jištěno pojistkami PH0 100 A.
Dále bych se chtěl zeptat, zdali je nutno řešit požární odolnost hlavního domovního vedení ve výše uvedeném případě, např.zaslepením prostupů v rozvaděčích JOP mezi jednotlivými patry např. minerální vlnou, případně jinými způsoby.
Prosím o zaslání Vašeho názoru na řešení výše uvedených problémů.

Otázku podává: Hurta
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 18. 7. 2008
 
 
Facebook Obchod IN-EL