+

AF-093 Pospojování nosných částí systému ROMEDIC

OTÁZKA:
Pospojování nosných částí systému ROMEDIC

V koupelnách domova důchodců je instalován transportní systém RoMedic pro imobilní obyvatele. Jde o dodatečný požadavek investora a v projektové dokumentaci z roku 2006 nebylo s tímto zařízením počítáno.
Nosná konstrukce je tvořena dvojicí profilů zapuštěných z 9/10 do sádrokartonového podhledu a do nich je vsazen izolovaně (plastová kolečka) příčný pohyblivý nosný profil s transportním zařízením s vlastním pohonem 24 V DC na akumulátor.
Tento profil s pohonem Rise450T, 24 V DC, IP43 je svou spodní částí ve výšce 230 cm nad podlahou a přes celou koupelnu, tzn. v zónách 2 - 3, zavěšený pohon. V tom případě atakuje zóny 1 - 3.
Nabíjení akumulátoru pohonu se provádí v zóně 3 ze zásuvky 230 V 16 A/Fi 30 mA, nabíjecí zdroj je typ Mascot 9940 230 V/29,5 V, IP67, provedení ve tř. II.

Otázka : je nutné nosnou konstrukci zahrnout do doplňujícího ochranného pospojování?
Problém není s pevnými profily, pro které je připraven ochranný vodič pospojování, ale s pohyblivým profilem, který je instalován izolovaně. Propojení by se muselo provést slaněným (pohyblivým) ochranným vodičem nebo jiným vhodným způsobem.

Otázku podává: Lubomír Loufek
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 28. 2. 2009
 
 
Facebook Obchod IN-EL