+

AE-322 Pospojování; souběhy silový a sdělovací

OTÁZKA:
Pospojování; souběhy silový a sdělovací

1. Z ocelových stropních nosníků visí na ocelových lanech ocelová konstrukce, kde jsou osazena svítidla (halogenové žárovky na 12 V napájené elektronickým transformátorem). Konstrukce (jedná se o velké kolo) je složena z jednotlivých částí (svařenců), které jsou k sobě spojeny šrouby. Konstrukce je 4,5 m nad zemí. Otázka zní, je třeba konstrukci nějak pospojit? A pokud ano jak?

2. Zdvojená podlaha je tvořena ocelovými nožkami, na kterých jsou položené podlahové kazety, které mají hliníkový rám. Tato zdvojená podlaha vystupuje uprostřed místnosti jako podium (schůdek). Na podlahových kazetách bude položena OSB deska pro zpevnění povrchu vyvýšené podlahy a přes to vše bude natažen koberec. V této zvýšené podlaze budou osazeny zásuvkové krabice osazené zásuvkami jištěnými kombinací jističe a proudovými chrániči. Je potřeba nosnou konstrukci (nožičky, hliníkové rámy podlahových kazet) pospojit? A opět pokud ano jak?

3. Je možné do jedné plastové lišty natáhnout v souběhu cca 20 m zároveň přívodní kabel nn do bytu a slaboproudý pro domácí telefon?

Otázku podává: Jaroslav Šuman
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 18. 6. 2012
 
 
Facebook Obchod IN-EL