+

AH-461 Měření spotřebiče a odpojitelného přívodu

OTÁZKA:
Měření spotřebiče a odpojitelného přívodu

Řeším s jednou firmou změření pohyblivých přívodů od počítačů, monitorů, tiskáren atd.
Jedná se o to, že můj názor je ten, že na odpojitelném přívodu, třeba od počítače, se provádí měření zvlášť mimo připojení k počítači, kde se změří na šňůře přechodový odpor a izolační odpor. Po tomto měření, pokud je v pořádku, se pohyblivý přívod připojí k počítači a spolu s připojeným přívodem se změří unikající proud .
Zástupce firmy tvrdí, že mohu měření provést najednou s přívodním kabelem a počítačem a nemusím každé měřit zvlášť.
Můj názor je ten, že kdybych měřil jakýkoliv spotřebič, který je spínám elektronicky s odpojitelným přívodem, a to izolační odpor, tak by mohlo dojít k poškození počítače .
Taky se s ním dohaduji o tom, že pohyblivý přívod musí mít samostatnou revizní kartu a počítač taky samostatnou revizní kartu. Protože pohyblivý přívod se může vyměnit za jiný, a pokud by byl na jedné kartě s počítačem a přitom v názvu by byl uveden jen počítač, tak by pak po výměně starého za jiný přívodní kabel nebyl doklad, že na novém kabelu byla provedena revize, když na počítač a přívodní šňůru je jen jedna karta.
A zástupce firmy mně tvrdí, že stačí napsat jen jedna karta, kde bude napsaný počítač a uvedena odpojitelná šňůra, ale přece nemohu do karty počítače napsat, že jsem na něm provedl měření izolačního odporu?

Otázku podává: Krasl
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 9. 10. 2012
 
 
Facebook Obchod IN-EL