+

AE-440 Šířky uliček v kontejnerových rozvodnách

OTÁZKA:
Šířky uliček v kontejnerových rozvodnách

Obracíme se na vás s prosbou o radu ohledně řešení průchozích šířek v rozvodnách.
Z důvodu nedostatku místa potřebujeme minimalizovat rozměry průchozích šířek. Instalace bude provedena v kontejnerové rozvodně délky 7,1 m.
Předpokládáme přístup do uliček z jedné strany. V rozvodně budou instalovány kryté rozváděče s několika ovládacím prvky. ČSN 33 2000-7-729 uvažuje s minimálními uličkami 700 mm mezi rozváděči, respektive mezi rozváděčem a zdí a 600 mm mezi ovládacími prvky. Z důvodů evakuace je však v normě odkaz na požární normy, což určení uličky značně komplikuje. Navíc odkaz je pouze na české normy a my potřebujeme zařízení dodat dle evropských norem do Turecka. Výše uvedená norma obsahuje mimo jiné národní přílohy, kde např. pro Irsko je určena minimální šíře 1 500 mm.

Prosíme tedy o radu, jak určit minimální uličky dle evropských norem, podle nichž požaduje koncový zákazník projekt řešit.
Dále v souvislosti s odkazy na požární normy prosíme o informaci, dle jakých požárních norem by mělo být řešeno požární zabezpečení strojů pro povrchové dobývání. Vztahují se na taková zařízení standardní normy a vyhlášky o požárním zabezpečení staveb?

Otázku podává: Marek Jagla
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 12. 3. 2013
 
 
Facebook Obchod IN-EL