+

AD-514 Určení teploty pro vnější vliv prostředí

OTÁZKA:
Určení teploty pro vnější vliv prostředí

Prosím Vás o informaci, jak určit teplotu pro vnější vliv teploty prostředí (jedná se o spodní hranici a nepředpokládá se vyšší teplota jak 40 stupňů). Vnější vliv se má určit pro rozvodnu s elektrickým rozváděčem. Rozvodnu tvoří samostatná místnost, nacházející se v podzemních garážích, rozvodna je uzavřena kovovými dveřmi, stěny jsou betonové. Vjezd do garáží je opatřen mřížovou bránou, přes kterou proudí čerství vzduch z venkovního prostoru a odvádí se větracími šachtami ve stropě (větrání přirozené). Rozvodna nemá žádné větrání, není vytápěna a je umístěna cca 15 m od vjezdu do garáží.
Protokol o určení vnějších vlivů má být vypracován pro projekt výměny stávajícího rozváděče; v tuto chvíli není k dispozici žádný protokol o určení vnějších vlivů, technická zpráva ani PD, objekt je z konce 80. let dvacátého století.
Jak správně určit teplotu pro určení vnějšího vlivu teploty prostředí? Lze použít ČSN EN 60721-3-3, a to pro rozvodnu třídu 3K5 dle A 3.1? Jak posoudit a určit spodní hranici teploty v garáži?
V A 3.1 se uvádí tří třídy, a to 3K6, 3K7, 3K8 (tři teplotní rozsahy).

Otázku podává: R. Slezák
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 14. 1. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL