+

AK-136 Proudové chrániče ve zdravotnických ordinacích

OTÁZKA:
Proudové chrániče ve zdravotnických ordinacích

Mám k Vám menší dotaz ve věci proudových chráničů. Mám zdravotnickou ordinaci, která má svou rozvodnici a celá "jde" přes jeden proudový 3f proudový chránič.
Světla včetně zásuvek, prostě vše přes chránič. Zásuvkové obvody 3x; zásuvkových vývodů cca 20. Zářivky všude. A počítače a zdravotnická zařízení. Upozornil jsem je na to, že při této sestavě může lehce dojít k vybavení onoho 30mA chrániče (Terasaki). Osobně ho považuji za neštěstí, protože jeho parametry se postupně zhoršují – to mám dlouhodobě ověřeno. Nejenom tady, ale i jinde.
Majitel objektu, člověk se dvěma tituly, je nesmírný inteligent, který bude dělat vše pro to, aby do navržené rekonstrukce nešel. Navrhnul jsem REKO rozvodnice s tím, že nová rozvodnice bude větší, bude tam hlavní vypínač a kromě dalších věcí jako přepěťové ochrany (s ohledem na PC a další elektronická zdravotnická zařízení) by tam měly být chrániče pro jednotlivé zásuvkové obvody, aby se tak eliminoval negativní dopad při případném vypnutí chrániče pro všechny obvody (současný stav).
Ptám se, kolik je možno "pověsit" 1f zásuvkových vývodů na jeden chránič? Mám někde zafixováno, že by mělo jít o cca 6 až 7 vývodů, ale nemohu to dohledat. Měl jsem něco od ing. Štěpána, ale teď v tom fofru to nemohu dohledat. Nemůžete mi poradit co chytrého napsat do závěru revizní zprávy, aby to ten inteligent pochopil, že je to z provozního hlediska nutné provést? Vím, záleží na něm, on to bude platit, ale stávající elektrická instalace je z 80. let a doba se posunula někam dál, ale myšlení některých lidí je ještě v dobách cara tatíčka.

Otázku podává: František Čuchal
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 9. 2. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL