+

AH-592 Revize zdravotnického prostředku

Revize zdravotnického prostředku, který je pevně připojen k síťovému zdroji, konkrétně operační lampa, dezinfektor podložních mís, sterilizátor.

Zákon č. 268/2014 Sb., o zdravotnických prostředcích:

Revize

§ 67

Obecné ustanovení
(1) U zdravotnického prostředku, který je připojen ke zdroji elektrické energie, a zdravotnického prostředku, jehož součástí je tlakové nebo plynové zařízení, se vedle servisu provádí i revize podle jiných právních předpisů. Revizí se rozumí elektrická revize, tlaková revize a plynová revize.

(2) Elektrickou revizí se rozumí specializovaná kontrola spočívající v souboru vizuálních kontrol a elektrických měření u zdravotnického prostředku, který je pevně připojen k síťovému zdroji elektrické energie.

§ 68

Podmínky provádění revize
(1) Revize se provádí u zdravotnického prostředku v rozsahu a četnosti stanovené jinými právními předpisy, upravujícími elektrickou, tlakovou a plynovou revizi, nebo výrobcem.

(2) Osoba provádějící revizi je povinna zajistit, aby elektrická revize byla prováděna výhradně pracovníky, kteří splňují požadavky na odbornou způsobilost pro provádění revize elektrických zařízení stanovené jiným právním předpisem upravujícím odbornou způsobilost v elektrotechnice.

Vyhláška č. 73/2010 Sb., o vyhrazených elektrických technických zařízeních

§ 1

Tato vyhláška
a) stanoví vyhrazená elektrická technická zařízení (dále jen „zařízení“), jejich zařazení do tříd a skupin a bližší podmínky jejich bezpečnosti,
b) se nevztahuje na zdravotnické prostředky podle zákona o zdravotnických prostředcích a o změně některých souvisejících zákonů2),


Otázka:

1. Zákon č. 268/2014 Sb., Revize § 68 Podmínky provádění revize (1) – co se myslí, stanovené jinými právními předpisy?

2. ......... měření u zdravotnického prostředku – co se myslí to "u" (nepíše se konkrétně na zdravotním prostředku, ale u)?

3. Jaký revizní technik může provádět revizi zdravotnického prostředku, když tyto prostředky nejsou součástí vyhlášky č. 73/2010 Sb.?

Reaguji na dnešní seminář v Praze "Zdravotnické prostory z hlediska elektrotechniky" (UNIT), kde se debatovalo, že zde v podstatě není revizní technik, který je oprávněn to dělat.

Michal Jaroslav

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 9. 5. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL