+

AE-586 Elektrická zařízení v kuchyních

Řeším s dodavatelem krytí přístrojů ve výdejně jídel, přípravně zeleniny a úseku mytí nádobí a várnic ve větší firmě. Ve vnějších vlivech jsou uvedeny mokré prostory do 1 m a vše ostatní jsou normální VV, tj. nad pracovními nerezovými stoly a v okolí dřezů jsou osazeny přístroje s krytím pouze IP20. V časopise elektroprůmysl jsem narazil na článek, jehož znění je uvedeno níže:

„Ostatní kuchyně (stravovací a obdobná zařízení, viz Užité definice a., b.)
Základní informativní podklady o vnějších vlivech kategorie A pro vypracování protokolu o určení vnějších vlivů dodává zpracovatel gastronomické technologie. Okolo mycích stolů pro přípravu potravin je do vzdálenosti 1,5 m vnější vliv třídy AD2. Okolo mycích dřezů a stolů pro mytí nádobí je do vzdálenosti 1,5 m vnější vliv třídy AD2. Ve vnitřním prostoru odsávacího zákrytu – digestoře je vnější vliv třídy AD2. V prostorech vybavených podlahovou vpustí se v době provádění sanitace a do vyschnutí vyskytuje vnější vliv třídy AD3 do výše 0,2 m nad podlahou. Rozsah tříd vnějších vlivů uvedených v bodech výše je považován za obvyklý, je-li pro zajištění údržby a čistoty kuchyňských provozů používáno běžných úklidových zařízení a pomůcek (ruční čištění, čisticí stroje) a nikoli čištění ostřikem vodou. V kuchyni, nad úrovní vařičů, tálů sporáků, nad kotli, nad pečicími pánvemi, nad fritézami a obdobnými tepelnými spotřebiči se vyskytuje vnější vliv třídy AA6. Pokud je vždy souběžně s činností uvedených spotřebičů v kuchyni v provozu vzduchotechnika (klimatizace) není nutno obvykle tuto třídu vnějšího vlivu rozšiřovat.“

Zajímalo by mne, jestli mi dokážete říci, z které ČSN bylo čerpáno. Děkuji za informaci.

Štelčík

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 16. 4. 2018
 
 
Facebook
Twitter Obchod IN-EL