+

AH-670 Kontroly (revize) nabíječky aku vozíků

Prosím o konzultaci k pravidelným kontrolám – revizím spotřebičů – nabíječky aku vozíků v průmyslovém podniku.

Dle pokynů výrobce je nabíječka 80 V DC/100 A, 11 kVA připojena 3f pohyblivým přívodem, zakončeným zásuvkou 32 A, která má být dle pokynů výrobce, jištěna jističem max. 3 x 16 A.

Kontroly – revize mají probíhat dle ČSN 33 1600 ed. 2 (viz téma AH-629 a související).

Připojení je v místě osazení nabíječky provedeno do 3f zásuvky 32 A pevné elektroinstalace. Uvedená zásuvka však není za provozu přístupná, je zakryta vlastní velkou článkovou olověnou baterií SMART PzS 80V5PzS625Ah o hmotnosti cca 1 750 kg, která je nabíjena. Nabíječka nemá hlavní vypínač jako takový, ale pouze tlačítko "stop", které ji uvede do režimu "standby“ (display svítí jinou barvou a v tomto režimu lze odpojit baterii od nabíjení). Přívod zůstává pod napětím.

Otázka tedy zní, zda je možno považovat 32A zásuvku, avšak jištěnou 3 x 16 A jističem dle pokynů výrobce, za jakýsi hlavní vypínač, kterým lze spotřebič v případě nutnosti (nebezpečného stavu, požáru...) zcela odpojit od zdroje a zda tedy příslušnou zásuvku (která je nepřístupná "zastavěnou" baterií, uvolnitelnou pouze vysokozdvižným vozíkem), je možno považovat za závadu pevné elektroinstalace.

Situaci nepřístupné zásuvky dokumentují následující fota:

 

Studnička

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 16. 7. 2018
 
 
Facebook Obchod IN-EL