+

AD-572 Čištění tlakovou vodou s ohledem na elektrické zařízení

V potravinářském provozu je umístěna technologie míchání výrobní hmoty. Míchačky se čistí cca 1x za měsíc tlakovou vodou, za použití doplňkových ochranných opatření zakrytím el. zařízení v dosahu vody a jeho vypnutím. V normálním provozu se voda nepoužívá. Dotaz zní, zda je nutno takový prostor klasifikovat jako zvlášť nebezpečný nebo stačí zhodnotit riziko v případě oplachu při čisticí směně a prostě klasifikovat jako nebezpečný? Pro oplach vodou je zpracován místní provozní předpis na postup mytí technologie. Jde nám o to, zda je možné se vyhnout zvlášť nebezpečnému prostředí a tím povinnosti každou montáž hlásit a schvalovat na TIČR. V prostoru jsou elektrická zařízení v krytí minimálně IP44 a je zhotoveno doplňující ochranné pospojení.

Dvořák

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 12. 12. 2018
 
 
Facebook
Twitter Obchod IN-EL