+

AH-067 Revize sauny

OTÁZKA:
Revize sauny
Občas provádím revize sauny pro firmu,která se zabývá dodávkou a montáží sauny. El.instalace sauny je provedena vodiči SHIF.V sauně je namontováno svítidlo, saunová kamna, teplotní čidlo s tepelnou pojistkou a vně sauny je ovládací a silová část.
Revize jsem prováděl pouze na žádost zákazníka,který si u nejmenované firmy objednal dodávku a montáž sauny.Firma,která se zabývá výrobou a dodávkou sauny působí po celé republice a tím,že bych na každou saunu dojížděl tak by se to prodražilo.
Po dohodě s majitelem firmy jsme se rozjeli na IBP tam nám bylo řečeno, že se pohybujeme na dost tenkém ledě. Závěr byl takový, že by bylo možné dle ĆSN 33 1500 čl.2.1 vytvořit formulář osvědčení o jakosti a kompletnosti výrobku.Oba jsme odjeli spokojeni.
Vytvořil jsem formulář a ten dostává montér elektro, který jezdí s montážníky a provádí el. montážní práce v sauně. Má k dispozici měřící přístroje kterými změří impedanci smyčky,izolační stavy vodičů, přechodové odpory a tento formulář jím podepsaný se předá majiteli sauny.
Je dle vašeho názoru tento postup správný? Je možno el.instalaci sauny považovat za výrobek? Zkuste o tomto problému u Vás rozvinout diskusi.
Otázku podává: J. Hanč
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 27. 7. 2004
 
 
Facebook Obchod IN-EL