+

AE-095 Sledování unikajících proudů

OTÁZKA:
Sledování unikajících proudů

Ve své praxi jsme se setkali s poněkud odlišnou potřebou trvalého sledování unikajících proudů (než u proudových chráničů) - tedy velmi podobná problematika, která vyvolala potřebu konstrukce proudových chráničů. V naší síti existují přenosné spotřebiče, jejichž odpojení ze sítě pro potřebu revize by znamenalo ochromení provozu (PC používané jako servery).
Ve smyslu podstaty revizí přenosných spotřebičů jsme dohodli s ČUBP, že pokud bude sledováno trvale nepřekročení hodnoty unikajících proudů, budou prováděny v předepsaných cyklech prohlídky spotřebičů a zejména jejich přívodů, bude měřena hodnota odporu ochranného vodiče, vše bude řádně dokladováno a bude vytvořen místní bezpečnostní předpis, není důvod k vypínání a vše bude v souladu s platnými předpisy.
Je zřejmé, že vzhledem k vypínací funkci proudového chrániče není možné použít přímo tyto prvky, ale "něco podobného". Otázka tedy zní - lze považovat tento postup za dostačující? Existují sériově vyráběné " hlídače unikajících proudů"?

Otázku podává: ing. Ditrich
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 8. 8. 2005
 
 
Facebook Obchod IN-EL