+

AF-072 Koupelny – vybavení, pospojování

OTÁZKA:
Koupelny - vybavení, pospojování

DOTAZ Č. 1
Je potřeba v domově důchodců - v chráněných bytech:
Provést nouzové osvětlení i přímo v koupelně - koupelna není veřejný prostor může jí užívat pouze obyvatel bytu. Byt je o velikosti 1+ kk z vlastní kuchyňkou s obývacím pokojem, koupelnou, chodbou. Některé byty jsou určeny přímo pro vozíčkáře, ostatní byty mají definici jako snadno upravitelné pro tyto osoby.

DOTAZ Č. 2
V bytě v bytovém domě mám v koupelně plastovou vanu, plynový kotel, aut. pračku a zásuvku pro spotřebiče jako je fén apod.
Provedení doplňujícího pospojování je provedeno následovně: Z bytové rozvodnice ze svorkovnice PE je vyveden vodič CY 4, který je přiveden k plynovému kotli, ke kterému je připojen odtud dále potom potrubí plynu.
1. Je nutné vést vodič CY ŽZ o průřezu 4 mm nestačí 2,5? Vodič je veden od rozváděče pod SDK podhledem a částečně pod omítkou.
2. Mohu použít značení vodiče CY ŽZ O 4 mm i HO7V-U O 4 mm - je nějaký rozdíl mezi těmito vodiči?
3. Mohu vést samostatně tyto vodiče od rozváděče ze svorkovnice PE, tj. například kdyby byla vana kovová zvlášť vodič CY ŽZ O 4 mm k vaně a zvlášť vodič opět ze svorkovnice PE CY ŽZ O 4 mm např. k plynovému kotli, nebo musí být pouze jeden vodič, který pospojuje vše dohromady (jedná se o jeden prostor)?
4. Mohu tyto vodiče připojit přímo na svorkovnici PE v rozváděči, nebo musím zřizovat zvláštní ekvipotenciální svorkovnici, která bude např. umístěna v krabici pod rozváděčem?
5. Pokud mám hlavní stoupací vedení plynu a jsou na něm provedeny odbočky do bytů přes plynoměry (plynoměry jsou umístěny na chodbě a ne ve stoupačce v bytě) a poté připojeny k plynovým kotlům. Musím toto potrubí připojit k hl. ochrannému pospojování? A jakým vodičem - myslím zejména průřez?
6. Pokud mám hlavní stoupací vedení vody a jsou na něm provedeny odbočky do bytů přes vodoměry (vodoměry jsou umístěny na chodbě a ne ve stoupačce v bytě) a poté připojeny k jednotlivým bateriím sprchám apod. Mám toto potrubí nějakým způsobem chránit, když je celé z plastu - maximálně při vstupu do budovy může být přípojka z nějakého vodivého materiálu (ocel apod.).

Otázku podává: Jaroslav Šuman
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 19. 2. 2007
 
 
Facebook Obchod IN-EL