+

AE-280 Připojení a napájení nouzového osvětlení v muzeu

OTÁZKA:
Připojení a napájení nouzového osvětlení v muzeu

Mám dotaz na vybavení prostoru muzea se sálem nouzovým osvětlením. V normě ČSN 33 2420 je v odstavci 2.2.7 požadavek na vybavení svítidel nouzového osvětlení dvěma zdroji.
Jedná se o prostor muzea, kde je vestavěn sál pro 550 lidí. Sál není předmětem projektu. Uvažuji tak, že je možné, aby se lidé ze sálu (o přestávkách atd.) pohybovali po celém prostoru muzea. Potom je podle mne nutné zatřídit tento prostor do stejné kategorie jako sál (K2). Jednalo by se o vedlejší prostory hlediště. Do prostoru jsem umístil nouzová svítidla s piktogramem na sloupy pro orientaci úniku a dále jsem některá hlavní zářivková svítidla připojil na ústřednu nouzového osvětlení. Je nutné do systému hlavního osvětlení ještě doplňovat svítidla zálohovaná vlastní baterií (3 hodiny provozu)? Pokud by byla tato svítidla takto vybavena musí být tedy i se dvěma zdroji svítidla s piktogramy?
Dále článek 2.2.7.5 – v rozvodně, dozorně atd. musí být svítidla připojena na samostatnou kartu z ústředny NO? Celá norma vychází z používání žárovkových nouzových svítidel, kde při poruše jedné žárovky došlo k odstavení celého obvodu. To by dnes mělo být eliminováno používáním svítidel zářivkových nebo LED. Je toto stále požadováno?

Otázku podává: Tomáš Netrval
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 8. 2. 2011
 
 
Facebook Obchod IN-EL