+

AC-244 Vnější LPS na objektu s ocelovou střechou

OTÁZKA:
Vnější LPS na objektu s ocelovou střechou

Potřeboval bych poradit ohledně zřízení hromosvodu na objektu o rozměrech š 16 x d 11 v husté zástavbě se stanovenou třídou LPS III, kde lze technicky provést svody pouze na jednu stranu objektu, a to do zadního traktu dvoru. Přední část objektu přímo doléhá k rušné ulici a boční strany sousedí s dalšími objekty. Střecha objektu je šikmá s hřebenem v polovině střechy se sklonem na části s pultovým vikýřem 11° a na ostatní 37°. Střešní krytina je ocelová RUKKI se sílou plechu 0,5 mm spojená jednoduchým falcem. Takže jímací vedení bude vedeno pouze po části od hřebenu k zadní části objektu.
Na objektu jsou 3 strojené svody a jeden náhodný, kde je využita konstrukce výtahu.
1. Bude možné tu část střechy, kam není možné dovést jímací vedení, ochránit jímacími tyčemi instalovanými na komínech u hřebene střechy s výškou 2 m nad komínem? Výška hřebene od země 23,4 m, výška komínu 24,2 m a popř. výška jímače 26,2 m.
2. Nad střechu vystupují další komínky a elektrické zařízení klimatizace, odtahy od plynových kotlů, to vše by bylo v ochranném prostoru jímače. Je vhodné tyto části nespojovat s hlavním jímacím vedením s dodržením bezpečné vzdálenosti s, i když jsou spojeny s ocelovou krytinou?
Pro snadnější orientaci přikládám příčný řez objektu s vyznačeným jímacím vedení v červené barvě.

Otázku podává: Knobloch Pavel
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 27. 3. 2012
 
 
Facebook Obchod IN-EL