+

AG-315 Názor na připojení pohyblivých přívodů u spotřebičů

OTÁZKA:
Názor na připojení pohyblivých přívodů u spotřebičů

Zajímá nás, zda je norma ČSN 33 1600 ed. 2 z listopadu 2009 závazná jako celek nebo nějaká její část, konkrétně pak paragraf 6.3.1. písmeno c ve znění: "... pevně připojený pohyblivý přívod u elektrického ručního nářadí elektrických spotřebičů třídy ochrany II a III musí být neoddělitelně spojen s vidlicí".
Je nutné při opravě elektrického ručního nářadí, které má od výroby instalováno rozebíratelné vidlice tyto vidlice zaměňovat za nerozebíratelné? Nebo je možné tyto vidlice za nějakých podmínek na přístrojích ponechávat? Pokud je toto možné, tak za jakých podmínek?
A jak je to s používáním rozebíratelných, respektive nerozebíratelných vidlic v případě oprav pro zákazníky ze zahraničí (NSR, Belgie, Rakouska)?
Dále bych Vás chtěl požádat o informaci, zda je nějakým způsobem upravena možnost na zařízení třídy ochrany II ponechat připojenou vidlici se třemi kontakty (viz foto v příloze)?
Nebo je nutné v tomto případě u zařízení tyto vidlice měnit za vidlice se dvěma kontakty?
A jestli je nějak závazně upraveno používání těchto vidlic pro zařízení třídy ochrany II v případě, že je servis tohoto nářadí prováděn pro zákazníky i ze zahraničí (SRN, Belgie, Rakousko).

Otázku podává:
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 26. 2. 2013
 
 
Facebook Obchod IN-EL