+

AE-587 Nouzová svítidla s vlastním akumulátorem v divadle

Potřeboval bych se poradit ohledně problematiky nouzového osvětlení v divadlech.

Montážní firma, která prováděla úpravy osvětlení hlediště divadla, zrušila původní nouzové osvětlení, které bylo dle ČSN 33 2420 napájeno z centrálního bateriového zdroje, a nahradila ho svítidly s vlastním akumulátorem, která jsou trvale připojená na síť.

Nejsem si zcela jistý, zda toto řešení odpovídá normě a nouzové osvětlení nemusí být napájeno a ovládáno dle ČSN 33 2420 čl. 2.2.7 pouze jen z nouzového rozváděče, jehož zdrojem je baterie.

Norma dále uvádí, že v prostoru hlediště musí být osvětleny hledištní stupně svítidly nouzového osvětlení, které jsou umístěny, pokud možno v podstupnici (čl. 2.2.7.9). Znamená to tedy, že toto svítidlo, pokud nebude umístěno přímo v podstupnici, musí být těsně u stupně a ne, tak jak je to v mém případě, 2 m nad stupni?

V prostoru hlediště je umístěno také schodiště na balkon. Předpokládám, že i všechny stupně tohoto schodiště musí být osvětleny stejně jako hledištní stupně, a ne pouze dvěma centrálními svítidly, která jsou umístěna na začátku a konci schodiště.

Hurta

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 19. 4. 2018
 
 
Facebook Obchod IN-EL