+

AH-672 Revize elektrického zařízení mimo prostor s vnějším vlivem BE3N2

Obracím se na Vás s dotazem ohledně provádění revize v prostoru, kde je dle protokolu o určení vnějších vlivů určen vnější vliv BE3N2 se zónou 2, IIA/T2 do vzdálenosti 1 m kolem otvorů kabiny, to jest kolem vstupních a výstupních otvorů dopravníku, kromě bočních dveří.

Z toho plyne, že zóna 2 nebezpečí výbuchu hořlavých plynů a par se nevyskytuje mimo kabinu a také se nevyskytuje v okolí vstupních bočních dveří do kabiny, ale pouze v uzavřené kabině a v okolí 1 m od vstupních a výstupních otvorů dopravníku.

Jestliže je tedy nově umístěn rozváděč a elektrické zařízení mimo kabinu a nachází se mimo bočních otvorů, které jsou uzavíratelné dveřmi, případně v blízkosti bočních dveří, může na takové zařízené provést revizi revizní technik s osvědčením E2A? Dle mého soudu ano, pokud jsou vnější vlivy určeny správně a odpovídají skutečnosti, neboť z popisu u vnějšího vlivu BE3N2 uvedeného v protokolu jasně plyne vymezení prostorů a zón s tímto vnějším vlivem, a tudíž mimo tento upřesňující popis se již vnější vliv BE3N2 nevyskytuje. Navíc hned vedle nového rozváděče je umístěn stávající rozváděč pro technologickou linku a tento rozváděč není proveden v provedení Ex. Jaký je Váš názor?

Jiří Buben

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 6. 8. 2018
 
 
Facebook Obchod IN-EL