+

AF-188 Zóna 2 v koupelně

Potřeboval bych poradit s určením zón v koupelně.

V koupelně je instalovaný zděný sprchový kout, který má zcela uzavíratelné skleněné dveře.

Na vnější straně obezdění koutu je umístěn vypínač a zásuvka. Okraj vypínače je 8 centimetrů od vnější hrany obezdění. (Pro úplnost, stěna má tloušťku 10 cm, takže od hrany dveří je kraj vypínače vzdálen 18 cm – je za rohem.)

Nevím, dle kterého obrázku z ČSN 33 2000-7-701 ed. 2 se řídit; řekl bych, že na daný případ nelze použít žádný. Buď je zde znázorněna vana s pevnou příčkou, ale bez dveří (obrázek 3 strana 11), nebo sprchový kout s pevnými příčkami, ale opět bez dveří (obrázek 4, strana 12).

Obrázek 4 strana 12 by se dal v podstatě použít, ale opravdu mi připadá hodně nedořešený – je zde uvedena změna poloměru pro zónu za příčkou, ale tato změna není nijak okótována a z obrázku nelze určit kolik centimetrů za příčkou daná zóna končí. U obrázku 3 strana 11 je to jasné, tam je všude poloměr 60 cm od vnější hrany obezdění.

Poraďte tedy: Kterým obrázkem se v mém případě řídit a v případě použití obrázku č. 4 strana 12, zda vyhovuje vzdálenost znázorněná zakřivenou čárou v náčrtku, vzdálenosti 8 cm od vnější hrany obezdění, případně kolik vlastně tato vzdálenost měří?

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 8. 4. 2019
 
 
Facebook Obchod IN-EL