reklama reklama
+

AH-727 Vnější vlivy – kuchyň penzionu

Mám dotaz týkající se vnějších vlivů určených podle protokolu VV – viz níže:

Vysvětlení redakce – číslice v tabulce označují třídu každého vnějšího vlivu (odpovídající obvykle stupni jeho působení). Např. AA5 + AB5 se uplatňuje pro označení rozmezí teploty a vlhkosti v prostorech chráněných před atmosférickými vlivy s regulací teploty (viz tabulka ZA.1 v ČSN 33 2000-5-51 ed. 3). Obdobně vliv AD4 se uplatňuje pro označení vnějšího vlivu „stříkající voda“, kdy voda může stříkat ze všech směrů.

Můj předchůdce revidoval penzion ve lhůtě 3 roky (včetně prostorů kuchyně) a odkazoval se na přiložený protokol VV. Můj dotaz zní: mám provést samostatnou revizi pro prostory kuchyně, které jsou dle mého názoru a protokolu VV pouze na 1 rok?

Dle TNI 33 2130:2017 přílohy B a C, by musel být protokol obsáhlejší, a pokud by byly splněny požadavky protokolu VV přílohy B a C, bylo by možno kuchyň revidovat jako prostor normální (tudíž ve lhůtě 5 let)?

Michal Seifert

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 26. 11. 2019
 
 
Facebook
Twitter Obchod IN-EL