+

DA-659 Ohlášení montáže TIČR

Řeším spor s dodavatelem ohledně ohlášení zahájení montáže zařízení třídy I skupiny A dle vyhlášky č. 73/2010 Sb. na TIČR a jeho uvedení do provozu. Tvrdím, že dodavatel zařízení tuto povinnost má, avšak ten tvrdí, že se jedná o strojní zařízení, takže toto řešit nemusí.
Dodávané zařízení sice lze řešit jako strojní zařízení, avšak charakter zařízení a jeho topologie spíše lze hodnotit jako technologické zařízení a elektrickou instalaci s prvky měření a regulace. Řízení je umístěno v rozváděči velínu míchárny barev, samotná míchadla jsou v prostoru s Ex, na zařízeních jsou četné mechanické konstrukce a kabelové trasy, které je nutné řádně připojit k ochrannému pospojování a instalace se nenachází na jediném místě.
Domnívám se, že i kdyby se jednalo o strojní zařízení s prohlášením o shodě, je nutné montáž na TIČR ohlásit už jen kvůli připojení technologie a řešení ochranného pospojování. Podotýkám, že dodavatel i přes svá tvrzení bude na zařízení provádět revizi.
Proto bych Vás rád požádal o Váš názor na dotaz. Musí se na TIČR ohlašovat i instalace strojních zařízení v prostoru Ex?
Jiří Buben

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 14. 8. 2020
 
 
Facebook Obchod IN-EL