+

AH-750 Revize pevně připojených spotřebičů

Mám na Vás dotaz ohledně revize pevně připojených a připevněných spotřebičů.

Na jedné škole mají kuchyň vybavenou spotřebiči (bojler, průtokové ohřívače vody, fritézy, trouby, sporáky atd.). Jedná se o spotřebiče, které jsou trvale připojené z vypínačů umístěných na zdi.

Ve škole probíhají pravidelné revize jednou za 3 roky na pevnou instalaci včetně kuchyně, viz protokol o určení vnějších vlivů. V kuchyni revize končí na jednotlivých zásuvkách či vypínačích pro daná zařízení.

Proto Vás prosím o zaslání pokynu, jak provádět pravidelné kontroly či revize elektro na těchto zařízeních. Podle normy na spotřebiče ČSN 33 1600 ed. 2 se jedná o spotřebiče, které jsou součástí pevného rozvodu, tudíž se tato norma na ně nevztahuje a lhůty revizí se řídí stejně jako pro revize instalací, ve kterých jsou umístěny, pokud výrobce nestanoví jinak.

S některými výrobci jsem konzultoval danou situaci a ti mi řekli, že mám revizí ukončit na připojovacích svorkách.

A tady je kámen úrazu. Pan ředitel chce revize kvůli bezpečnosti na daná zařízení a výrobce mi nedodal potřebnou dokumentaci.

Stačí, když provedu měření spojitosti ochranného obvodu včetně měření izolace? Nebo máte nějaký platný předpis co, kdy a jak tyto spotřebiče revidovat?

Votruba   

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 16. 12. 2020
 
 
Facebook Obchod IN-EL