+

AG-074 Stožár a svítidlo veřejného osvětlení

OTÁZKA:
Stožár a svítidlo veřejného osvětlení
Potřeboval bych poradit. Jedná se o veřejné osvětlen,í kde je použit stožár - bezpaticový, svítidlo není celoplastové, svorkovnice ve stožáru má dvojitou izolaci, přívod pro světlo je 3C x 1,5mm2 a do lampy 5C x 10mm2.
Zajímalo by mě, zda když má stožár svorkovnici s dvojitou izolaci, ale světlo je ve třídě 1, tak přece musí být stožár nulovaný. Když jsem to při přejímání stavby dal jako připomínku, tak revizním technikem mě bylo sděleno, že když tam je svorkovnice s dvojitou izolací, tak stožár nemusí být nulovaný. Což si myslím, že není pravda.
Také by mě zajímalo, když je použit zemnící pásek FeZn k uzemnění jednotlivých stožárů a pásek od stožárů je přiveden do rozvaděče, kde je tento zemnící pásek spojen s ochranným vodičem na svorce PE, jestli když je takto provedené, nemusí být stožáry nulované. Myslím si, že by nulované být měly, protože elektrické zařízení má být nulované.
Také když jsem jim sdělil další připomínku, že spojení stožáru s páskem FeZn má být označeno dle ČSN, tak mě též bylo sděleno, že elektrické zařízení je ve třídě 2 a proto nemusí být označeno. Přitom kabel ke svítidlu je veden volně ve stožáru a svítidlo je ve třídě 1.
Byl bych rád, kdybyste mi mohli s tím to problémem poradit.
Otázku podává: --
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 27. 10. 2004
 
 
Facebook Obchod IN-EL