+

AH-146 Kontroly a revize spotřebičů při nedostatečné dokumentaci

OTÁZKA:
Kontroly a revize spotřebičů při nedostatečné dokumentaci

Prosím o sdělení, co má organizace dělat v případě, že nejsou k dispozici předepsané dokumenty (např. u počítačů, k audiovisuální technice, k prodlužovacím a přístrojovým šňůrám apod.) aby bylo vyhověno následujícímu požadavku:
ČSN 33 1610 čl. 6 Rozsah kontrol a revizí elektrických spotřebičů
Při provádění kontrol a revizí elektrických spotřebičů podle ustanovení této normy je třeba respektovat příslušné požadavky obsažené v technické průvodní dokumentaci výrobce (technické podmínky, návody k obsluze a údržbě atp.) tak, aby bylo spolehlivě ověřeno, že kontrolovaný a revidovaný spotřebič svými parametry odpovídá průvodní technické dokumentaci výrobce a je ve stavu, který neohrožuje bezpečnost osob, hospodářských zvířat ani věcí.
Z uvedeného znění vyplývá, že ke každému spotřebiči, ve smyslu normy musí být průvodní dokumentace. Viz též povinnosti dle NV 101/2005. Je tomu opravdu tak? Prosím, zkuste dokladovat k Vaší výpočetní technice a k jejím periferiím, k audiovisuální technice, prodlužovacím šňůrám a přístrojovým šňůrám a akceptovat NV 101/2005. Zkušenosti a dokladovost z Vaší organizace rád uplatním i jinde.

Otázku podává: Jan Vyčítal
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 29. 3. 2005
 
 
Facebook Obchod IN-EL