+

AL-006 Značení PEN vodiče ve zvláštních případech

OTÁZKA:
Značení PEN vodiče ve zvláštních případech
Pro stavbu transformační stanice nového obchodního domu je použito nestandardní technologie suchých transformátorů 35/0,4 kV , 1000 kVA. Při této příležitosti vznikl požadavek na nestandardní propojení na straně nn mezi transformátorem a rozvaděčem nn. Toto nestandardní propojení spočívá v tom, že mají být použity jednožilové izolované vodiče 500 mm2 Cu. Délka propojení mezi transformátorem a rozvaděčem nn je cca 20 m. Z ekonomických důvodů by bylo vhodné objednat vodič jedné konstrukce a barevného provedení (černý) čtyřnásobné délky pro tři fázové vodiče a jeden vodič PEN. Předpokládá se, že tři fázové vodiče budou uloženy na společné kabelové lávce v těsném souběhu a vodič PEN bude uložen s nápadným odstupem na téže kabelové lávce.
Pro odlišení vodiče PEN u transformátoru a na vstupu do rozvaděče nn by bylo použito krátkých (např. 10 cm dlouhých) návleků s kombinací barev zelená/žlutá.
Naší otázkou je, zda toto řešení je v souladu s ustanovením čl. 3.3.2 ČSN EN 60446 (33 0165) Pozn. 1, která podobný případ popisuje.
Otázku podává: --
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 20. 6. 2001
 
 
Facebook Obchod IN-EL