+

Kdo zkontroluje, zda je instalace řádně provedena?

Otázka:
Dobry den, prosím Vás, měla bych dotaz.
Rekonstruujeme byt a než stavební firma byt brzy opustí jakmile dokonči veškeré práce, chceme mít jistotu, že vše je tak, jak má být a především, zda je elektřina položena tak, jak má dle norem, požadavků pro bezpečnost být. Existuje prosím nějaký kontrolor, který dohlíží a reviduje závěrečnou práci elektrikářů a kde se na něj připadne obrátit?
E. S.

Odpověď:
Odpověď je jednoduchá. Do internetového vyhledávače postačuje zadat heslo "revizní technik elektro" nebo "revize elektro" a porovnat pak nabídky (z hlediska ceny, blízkosti k Vašemu bydlišti, porovnat reference atd.) - postačuje pak jen vybrat.
Jinak samozřejmě firma, která rekonstrukci provádí, odpovídá za bezpečnost elektrické instalace, a pokud se jedná o rekonstrukci, tak by Vám sama měla předložit revizní zprávu. To ovšem nijak nebrání tomu, abyste si nechali rekonstruovanou elektroinstalaci ověřit nezávislým revizním technikem, který by na základě Vaší žádosti provedl tak zvanou mimořádnou revizi. Na jejím základě byste pak mohli případné nedostatky v elektrické instalaci reklamovat.

Vytvořeno: 26. 2. 2016
     
     
    Facebook Obchod IN-EL