+

AA3-167 Vyrovnání potenciálů u zdravotnických přístrojů

OTÁZKA:
Vyrovnání potenciálů u zdravotnických přístrojů

Chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně spojení monitoru a synchronizační stanice s vyrovnávačem potenciálu.
Jedná se o to, že v normě ČSN EN 60601-1 je napsané – cituji svými slovy:
Zařízení, která jsou opatřena s přípojkou na připojení pro vyrovnání potenciálu, by se měla spojit s vyrovnávačem potenciálu soustavy.
Jedná se o to, že na oddělení ARO mají Monitor, který je zasazen do synchronizační stanice a ta zároveň tento monitor napájí. Jedná se o synchronizační stanici DASH PORT 2. Obě tato zařízení mají kolík (připojení) na spojení s vyrovnávačem potenciálu. Můj názor je ten, že obě tato zařízení mají byt spojena mezi sebou na kolíky vyrovnávače na přístrojích a pak z jednoho přístroje může vést vodič, který se připojí na zásuvku vyrovnávače potenciálu, která je instalovaná v každém pokoji ARA. Dohaduji se s technikem zdravotní techniky o tom, že on tvrdí, že nemusí být tyto dva přístroje mezi sebou spojeny vyrovnávačem potenciálu a stačí, když jeden bude spojen se zásuvkou potenciálu v místnosti. Synchronizační stanice je vlastně podstavec napájení, na něj je posazen monitor a s touto stanicí je spojen konektorem, do kterého se monitor zasouvá.
Prosím o Váš názor, zda musí být tyto přístroje mezi sebou spojeny na vyrovnávač potenciálu a nebo zda stačí jen jeden přístroj spojit se zásuvkou na vyrovnávač potenciálu??

Otázku podává: Krasl Michal
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 27. 3. 2009
 
 
Facebook Obchod IN-EL