+

AA3-238 Pospojování v panelovém domě

OTÁZKA:
Pospojování v panelovém domě

Poprosil bych Vás o informaci, jak udělat pospojení v panelovém domě. 6 pater.
Přívod z pojistkové skříně umístěné na vnější straně domu je CYKY 4 x 35, pojistky 100 A do společného elektroměrového rozváděče (umístěného v suterénu).
Souběžně jde CYA 35 mm2 do HOP, která je umístěna cca 5 m od společného elektroměrového rozváděče. Z RE do jednotlivých bytů jdou kabely CYKY 4 x 10 mm2 a z HOP ještě CY 10 mm2.
Otázka je, jestli je to takto v pořádku a jestli je třeba ještě propojit HOP se společným elektroměrovým rozváděčem.
Přizemnění v pojistkové skříni není vidět. Jak překontrolovat odpor vodiče PEN?
Objekt má hromosvod se dvěmi svody. Každý svod má svůj zemnič. Vzdálenost cca 20 m od RE a HOP. Zdali tyto zemniče nevyužít k vylepšení odporu ochranného vodiče?
V zadání prací bylo pouze vyměnit stoupací vedení, tedy bylo nutné napojit stávající instalaci cca 20 bytů. Jak ošetřit nevyhovující stav elektroinstalace některých bytů?? Prováděla se pouze výměna stoupacího vedení a přívodů do jednotlivých bytových rozváděčů. Lze tedy udělat pouze revizi přívodního kabelu do jednotlivých bytových rozváděčů a tím skončit?? Jak ochránit provádějící firmu před možností odvolávání se jednotlivých nájemníků, že připojili nevyhovující zařízení jednotlivých bytů?? (Různě amatérsky přidělané zásuvky, chybějící izolace na vedení, chybějící kryty jističů, v koupelnách se ani nebylo atd…)

Otázku podává:
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 23. 1. 2013
 
 
Facebook Obchod IN-EL