+

AA1-175 Osvětlení na trakčních podpěrách

OTÁZKA:
Osvětlení na trakčních podpěrách

Mám dotaz ohledně osazení svítidel veřejného osvětlení na trakční stožáry tramvajového systému.
Na trakčních stožárech Dopravního podniku určených pro zavěšení tramvajového systému (600 V) jsou osazená svítidla veřejného osvětlení. Svítidla jsou napájena z lokální sítě Technických služeb v soustavě TN-C kabelem CYKY – J 4 x 10 mm2.
Může být připojovací svorkovnice VO umístěná ve spodní části trakčního stožáru vodivě spojená s tímto stožárem a svítidlo umístěné v horní části trakčního stožáru může být třídy ochrany I – v případě že vycházím z požadavku ČSN 33 3516 čl. 9.1 osazení svítidel za druhou izolací trolejového vedení
nebo
musí být připojovací svorkovnice VO umístěná ve spodní části trakčního stožáru třídy ochrany II a svítidlo umístěné v horní části trakčního stožáru musí být taktéž třídy ochrany II – v případě že vycházím z požadavku provedení koordinace ochrany před úrazem el. proudem i ochrany uvedené lokální sítě Technických služeb – požadavek ČSN 34 1500 ed. 2 čl. 5.7, čl. 5.7.1 odstavec c) – cb)?
Podotýkám, že v rozvodu VO by byl vodič PEN v síti TN samozřejmě uzemněn v souladu s požadavky ČSN 33 2000-4-41 ed. 2 příloha NB a neživé části trakčního vedení by byly chráněny před nebezpečným dotykovým napětím podle ČSN 33 3516 čl. 3.6.

Otázku podává: Petr P.
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 30. 8. 2013
 
 
Facebook Obchod IN-EL