+

AA1-312 Nastavení hlídačů izolačního stavu

Prosil bych o radu… Zajímalo by mne, jaká legislativa – norma – určuje hodnoty pro signalizaci a vypínání pro nastavení hlídačů izolačního stavu. Při jaké hodnotě a pro jakou napěťovou hladinu je požadováno signalizování poklesu izolačního stavu a jaká musí být nastavena hodnota na hlídači pro vypnutí hlídané sítě. Jaká tedy musí být nastavena hodnota izolačního odporu pro signalizaci, popřípadě vypnutí dle požadované legislativy? Kdy požadovat signalizaci a kdy vypnutí?

Jiné požadavky budou v prostorech pro lékařské účely, jiné pro pojízdné prostředky apod. Např. ČSN 34 1638 v čl. 3.16 uvádí: „Izolační stav izolovaných sítí pro pohony do 1 000 V na stroji musí být trvale sledován, se signalizací při poklesu pod 1 000 Ohmů. Toto ustanovení se nevztahuje na obvody napájené z vlastního zdroje kabelového vozu.“ Jak je to ale v případě, kdy jsou pohony napájeny z vlastního zdroje?

Zajímaly by mne hodnoty pro nastavování hlídačů v pojízdných prostředcích, dálkové pasové dopravy v povrchových dolech, na velkostrojích a obecně v budovách (rozvodnách), kde je síť IT. Pokud to bude možné, prosím o odkaz na legislativu, ve které je možné tyto hodnoty vyčíst.

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 7. 12. 2016
Aktualizováno: 8. 12. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL