+

AA1-323 Hlídač izolačního stavu vykazuje poruchu

Měl bych jednu prosbu a zajímal by mě Váš názor na můj problém:

Jedná se o to, že na pracovišti máme dvě nová oddělení, kde byla instalovaná izolovaná soustava. Na tomto novém zařízení byla provedena výchozí revize.

Po otevření oddělení a zapojení přístrojů (jsou jen v pohotovostním režimu) do okruhu izolované soustavy, která je zálohovaná přes UPS a dieselagregát, začal na jednom oddělení houkat alarm na hlásiči, a to impedance izolace Z.

Jedná se o to, že když jsou na tento okruh zapojeny přístroje, tak alarm impedance izolace začne signalizovat a na displeji hlídače se objeví 47 kiloohmů a bliká alarm.

Když začnu postupně odpojovat přístroje, tak se mi hodnota v kiloohmech pomalu začne zvyšovat, až když odpojím všechny, tak se zastaví na hodnotě 77 kiloohmů.

Přitom jsem všechny přístroje změřil a všechny přístroje jsou v pořádku.

Zkusil jsem tyto přístroje zapojit do druhého okruhu, který je zálohován jen dieselagregátem, a kdybych tam připojil všechny přístroje, tak by na tomto hlídači taky houkal alarm impedance izolace Z.

Hlídač je použit Isoltester – DIG-RZ od ABB.

Přikláním se k tomu, že je něco špatného v instalaci izolované soustavy, když to jde tak pomalu nahoru a když odpojením snižuji zatížení izolované soustavy.

Zajímal by mě Váš názor na tento problém a zda jste se s tím už někde setkali a nevíte nějaké řešení, jak to odstranit a nebo příčinu.

Michal Krasl 

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 8. 8. 2017
 
 
Facebook Obchod IN-EL