+

OTÁZKA:
Co se také ještě považuje za rozšíření obvodu

Při pravidelné RZ počítačové učebny - škola (nová učebna) ze stávající zásuvky -AYKYl 2B/2,5 nový rozvod pro 10 ks zásuvek CYKY 3C(J)/1,5 pro PC, monitor - rozvod na podlaze, koberec hořlavý C3, koryta LUCA , rozvodky na nich druhá rozvodka a zásuvka - vodorovně bez víčka. Vedení mezi lavicemi žáků. Při pravidelné RZ vše uvolněno, odkopnuty rozvodky, zásuvky plné prachu. Prohlášení o shodě LUCA systém, rozvodky uloženo na C3 - nepředloženo, výchozí RZ - nepředložena, počítače nemohou používat všichni žáci - jistič na stávající zásuvku je 10 A. Do RZ jsem napsal mimo jiné závady i nevhodnost rozvodu.
Při kontaktu se zhotovitelem - škola prý nechtěla prohlášení, výchozí RZ a počítače mohou zapínat po částech, děti mají židle odsunovat opatrně, aby se rozvod neponičil a do zásuvek nemají prášit a mají dát rozbočky, do těch se nepráší atd.
Mohu někde najít předpis o vhodnosti uložení rozvodu při pohybu žáků ve třídě a je možné považovat tento rozvod za rozšíření elektroinstalace a tím nevystavit výchozí RZ od zhotovitele?

Otázku podává: Hostaša
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 18. 5. 2006
 
 
Facebook Obchod IN-EL