+

DA-261 Odborná způsobilost pro provádění revizí elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů

OTÁZKA:
Odborná způsobilost pro provádění revizí elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů

Je pravdou, že od 1. 7. 2007 budou smět provádět revize elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů jen revizní technici elektro?
Mění se i lhůty pro provádění revizí?
Miklík Jaromír

Doplňující otázka 1:
Obracím se na Vás s žádostí o názor ohledně revizí.
Jedná se o to, že jsem byl nedávno na Semináři elektro v Litoměřicích, kde bylo sděleno - zkráceně, že revize elektrických spotřebičů a nářadí budou moci v budoucnu provádět jen revizní technici a dokonce pořadatel bude pořádat zkoušky revizních techniků E4????
Také prý toto je napsané v zákoně č. 251/2005 Sb. paragraf 20 a 33 a také prý je připravovaná nová norma ČSN 33 1610, kde prý už je vypuštěný odstavec, kde se píše, kdo může provádět revizi el. spotřebičů???
Byli byste tak hodní a mohli mně sdělit Váš názor a popřípadě, jak to vlastně je!!!
Michal Krasl

Doplňující otázka 2:
Mám dotaz, kdo bude moci provádět revize elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů podle ČSN 33 1600 a 33 1610 tzv. "dodavatelským způsobem". V době platnosti Přílohy A (informativní) ČSN 33 1600 bylo uvedeno, že revize nářadí podle této normy může provádět kterýkoliv odborný závod nebo oprávněná osoba, musí však vyhotovit doklad o provedené revizi nářadí. V době platnosti přílohy D (informativní) ČSN 33 1610 bylo uvedeno, že dodavatelským způsobem mohou revize elektrických spotřebičů provádět právnické nebo podnikající fyzické osoby na základě řemeslné živnosti skupiny 105 - Výroba, opravy a instalace elektrických strojů a přístrojů, případně vázané živnosti skupiny 205 - Montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení.
Lze tyto požadavky uplatňovat i po 1. 7. 2007?
Václav Hodek

Otázku podává: -----
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 26. 6. 2007
 
 
Facebook Obchod IN-EL