+

AE-204 Rozvody sledovacích kamer

OTÁZKA:
Rozvody sledovacích kamer

Obracím se na Vás s problémem a hlavně o Váš názor na můj spor s firmou ohledně uložení rozvodu pro sledovací kamery ve skladě. Posílám fotky uložení těchto rozvodů*). Můj názor je ten, že i když je to rozvod kabelů pro video signál s napětím 12 V, tak si myslím, že se na uložení těchto rozvodů vztahuje norma ČSN 33 2000-5-52 a nebo jiná??
A firma, která instalovala tento rozvod, by měla při instalaci rozvodů se přiklánět k této normě a počítat dopředu, jaká rizika mechanického poškození při manipulaci kobercových rolí do regálů hrozí. Jak je na uvedených fotkách zjevné, tak tato firma s takovými riziky nepočítala a uložila rozvody do plastových trubek a husích krků.
Níže také posílám vyjádření firmy na uložení těchto rozvodů:
Bylo nám sděleno cituji "Na objektu skladu koberců jsou namontovány kamery od července 2006. Kabely k těmto kamerám umístěných na sklad. regálech byly umístěny do pevných PVC trubek a kovových ochranných profilů. Byla nainstalována dle dohody se zástupcem investora a takto i bez závad přebrána. Umístění povrchového kabelového vedení nemůže být považováno za skrytou vadu. Tímto Vás žádám o sdělení, jaká ČSN a nebo EN je při tomto způsobu uložení kabelů s video signálem a rozvodem malého napětí 12 V porušena ".
*) Fotografie jako doklad závad nezveřejňujeme.

Otázku podává: Michal Krasl
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 16. 7. 2008
 
 
Facebook Obchod IN-EL