+

DA-394 Odpovědný zástupce

OTÁZKA:
Odpovědný zástupce

Mám osvědčení podle paragrafu 6, 7, 8, 10 do 1 000 V, objekty tř. A, vyhlášky č. 50/78 Sb. Zabývám se projektováním. Obrátila se na mě společnost, žádající o licenci na provoz fotovoltaické elektrárny, abych dělal odpovědného zástupce za výkon licencované činnosti, podle zákona č. 458/2000 Sb. ze dne 28. listopadu 2000 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích. Jde o fotovoltaickou elektrárnu 3,4 MW.
Potřeboval bych radu, eventuálně váš názor. Nevím, jestli osvědčením podle vyhlášky č. 50/78 Sb. splňuji požadavky na kvalifikaci pro výkon funkce odpovědného zástupce za výkon licencované činnosti, popř. jestli je vůbec osvědčení podle vyhlášky č. 50/78 Sb. nutné. Dále nevím přesně, co funkce odpovědného zástupce obnáší, jaké jsou zhruba povinnosti, eventuálně práva.
Jaký typ smlouvy by byl vhodný pro pracovněprávní vztah mezi mnou a společností provozující FVE. Jaká rizika by mohla z funkce vyplývat, na co si dát pozor.
V neposlední řadě netuším, od čeho by se měla odvíjet výše odměny, honoráře za výkon funkce (jaká je asi běžná výše odměny).

Otázku podává:
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 30. 10. 2010
 
 
Facebook Obchod IN-EL