+

AL-137 Výstražné značky na zařízení

OTÁZKA:
Výstražné značky na zařízení

Byli jsme osloveni reklamním oddělením s požadavkem na náš názor: „Jak vidíte z technického hlediska prezentaci na patkách sloupů veřejného osvětlení? Bylo by to problematické z hlediska údržby a revizí?“ – viz příloha:



Naše stanovisko je takové:
„I když graficky může taková reklama působit vizuálně pěkně a dokonce oživit šeď města, je tady jedna skutečnost, kterou je třeba vzít v úvahu:
Elektrické zařízení VO je technické zařízení s nebezpečím ohrožení osob, a proto musí být takové zařízení opatřené bezpečnostním označením, popřípadě signalizačním zařízením (bezpečnostní barvy, značky, tabulky, světelné a akustické signály), což nařizuje vyhláška Českého úřadu bezpečnosti práce č. 48/1982 Sb., § 8.
Protože zařízení VO, které je v naši správě je ve většině případů na veřejně přístupných místech, kde se pohybují laici, musí být toto zařízení opatřeno bezpečnostním označením podle výše uvedené vyhlášky. A zvláště na paticích, jaké jsou na přiložených fotografiích, kde se za dvířky vyskytují živé části elektrického zařízení, většinou ještě s krytím IPXX/00.
Je zřejmé, že taková reklama by bezpečnostní značky a tabulky na odnímatelných krytech elektrického zařízení zakryla a upozornění na hrozící nebezpečí by pozbylo významu".
Zajímal by nás Váš názor.

Otázku podává: Hercig Alan
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 21. 12. 2011
 
 
Facebook Obchod IN-EL