+

AK-116 K instalaci ve zdravotním středisku

OTÁZKA:
K instalaci ve zdravotním středisku

Žádám o vaše vyjádření k provedení oprav elektroinstalace zdravotního střediska.
V budově zdravotního střediska bude povedena výměna hlavních rozvodnic včetně elektroměrové. V hlavní rozvodnici objektu bude provedeno rozdělení vodič PEN na PE a N včetně hlavní uzemňovací svorky (pod hl. rozváděčem). Ordinace lékařů, na žádost investora budou mít každá vlastní rozvodnici (viz dotaz AK-112). Rozvodnice budou napojeny kabelem 5 x 6,0 mm2 z hlavní rozvodnice.
Otázka se týká dimenze ochranného vodiče PE, který je součástí přívodního kabelu, na základě ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 čl. 543.1 je dimenze v pořádku – vyhovuje i ČSN 33 2140 čl. 3 – ochranné pospojování (ČSN 33 2000-7-710).
V rozvodnicích pro ordinace bude umístěna přípojnice PA (přípojnice místního ochranného pospojování) za účelem realizace místního pospojování.
V prostorech dětského oddělení zdravotního střediska jsou instalována centrál stop tlačítka. Žádám o informaci, na základě jakého předpisu mohla být instalace realizována a jaký stav je v současné době. (C-S instalujeme v provozech s možností vzniku většího nebezpečí.)

Otázku podává: Kuneš Vratislav
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 18. 2. 2014
 
 
Facebook Obchod IN-EL