+

AF-172 Sprchové kouty bez vaničky

Chtěl jsem Vás poprosit o odpověď ohledně problematiky sprchových koutů (SK) bez vaničky se skleněnou zástěnou. V příloze posílám 3 typové koupelny a řez. SK jsou uvažovány pouze s nástěnnou baterií, pohyblivou hadicí a skleněnými zástěnami.

1. Pokud budu mít přesně definovaný prostor pro sprchování, nemusím tedy uvažovat s délkou sprchové hlavice? Tento dotaz jsem četl v rámci AF-163, akorát se chci ještě ujistit, zda to tak opravdu je. Další věta za touto odpovědí je, že se od konce sprch hlavice vymezí další prostor.
2. Je někde přesná definice, co je "pevná příčka"? Můj výklad je takový, že to je příčka, která není demontovatelná, jinak řečeno zdivo. Jak pak tedy následně pohlížet na skleněnou zástěnu ukotvenou do zdi (nepočítám otvor pro vstup)?
3. Elektrický spotřebič, jako je pračka nebo sušička, nesmí být umístěn do zóny 0 a 1, jinak řečeno nesmí zasahovat do těchto zón. Pak by tedy musela být koupelna na obr. 3 přeprojektována za předpokladu, že skleněná zástěna není pevná příčka. Je tento postup v souladu s ČSN nebo na to máte jiný názor?

 

Jiří Horský

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 13. 10. 2016
 
 
Facebook Obchod IN-EL