+

DA-735 Vyhrazená elektrická zařízení

Prosím o vysvětlení textu § 3 odstavec 2, písmeno e) v nařízení vlády č. 190/2022 Sb.
V textu uvedeném za písmenem a) až d) jsou uváděny logicky jednotlivé případy co není vyhrazené elektrické zařízení a pak nakonec za písmenem e) je text, který působí velmi podivně a pro mě nesrozumitelně, jako by ho napsala jiná osoba. Četl jsem to několikrát i velmi pomalu, aby mi neuniklo žádné písmeno, ale stále mi to přijde jako by tam nějaké slovo chybělo. Pokud bych to četl jako laik, přišlo by mi že veškerá elektrická zařízení nejsou vyhrazenými, mimo těch do výbuchu. Nebo naopak všechna jsou vyhrazená? Pak, ale nechápu, proč jsou některá vyjmenovaná konkrétně pod písmeny a) až d).
Cituji e) „elektrická zařízení a instalace, které nepředstavují zvýšenou míru ohrožení života, zdraví a bezpečnosti fyzických osob, pokud nejsou určeny k použití v prostředí s nebezpečím výbuchu…“.
O jaká elektrická zařízení se jedná dle písmene e)?

Dále nerozumím vysvětlení v odpovědi k AH-848, kde pan Vojík uvádí v poslední větě:
…se pravidelné revize elektrické instalace rodinných domů nebo bytů nedělají proto, že v případě těchto instalací se nejedná o vyhrazené technické zařízení ve smyslu nařízení vlády  č. 190/2022 Sb. Kde je prosím v nařízení vlády č. 190/2022 Sb. zcela jasně napsáno, že elektrické instalace rodinných domů nejsou vyhrazené technické zařízení?

Petr Doseděl

Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 21. 2. 2025

Facebook Obchod IN-EL