+

AD-062 K vnějším vlivům AB5 a AB4

OTÁZKA:
K vnějším vlivům AB5 a AB4

Nová ČSN 33 2000-5-51, platná od dubna 2000, v tabulce 51A na straně 12 u vnějšího vlivu AB5 ve sloupci "Charakteristiky požadované pro výběr a instalaci zařízení" uvádí, že se musí navrhnout zvláštní opatření. Poznámkou se potom vysvětluje, že to znamená, "že se musí učinit zvláštní opatření, například mezi projektantem instalace a dodavatelem zařízení, například pro zvlášť navržené zařízení". K tomuto mám dva dotazy:
1) Co je konkrétně myšleno touto ne příliš srozumitelně formulovanou poznámkou - jistě ne to, že při projektu každého el. předmětu do tohoto prostředí, které je mimochodem velmi běžné, se bude komunikovat s výrobci o každém svítidle, vypínači, krabici, skříňce a pod. Předchozí zrušená stejnojmenná norma uváděla na tomto místě konkrétní požadavky - u nové to není.
2) Proč u vnějšího vlivu AB4 v téže tabulce je ve sloupci "Charakteristiky požadované pro výběr a instalaci zařízení" uvedeno překvapivě normální, když AB4 svým teplotním rozsahem i vlhkostí je, jak se domnívám, o něco náročnější, než AB5?

Otázku podává: --
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 30. 3. 2004
 
 
Facebook Obchod IN-EL