+

DA-208 Závady podle neplatných norem

OTÁZKA:
Závady podle neplatných norem

Domnívám se, že ponoukáte revizní techniky, aby zjišťovali závady podle neplatných norem a předpisů. Na co není předpis, to neexistuje. To si měli uvědomit páni v ČSNI. Revizního technika nemusí zajímat jaké ochranné a pracovní pomůcky kde jsou, zda je rozvodna uzamykatelná či není a trafo v kobce má nějaké zábrany a jak jsou provedeny. Normy se zrušily a šmytec. A co není psáno, to není dáno.
Prosím vezměte konečně v potaz ČSN 33 1500 čl. 6.1.2 druhou větu: "V případě, že při revizi byly zjištěny závady, musí být v revizní zprávě uvedeno, s jakým ustanovením normy nebo jiného předpisu jsou v rozporu." Konec citátu. Podívejte se i na úvodní preambuli kapitoly 5 ČSN 33 1500.
Jednoznačně řečeno s čím zařízení není možno porovnat je dobré, protože není možno porovnat shodu i kdyby to tisíckrát bylo špatně. Takto to chce normalizace, která ruší normy bez ladu a skladu.
A ani mi nepište, že to má každý z nás možnost změnit. Ano, každý z nás mohl v kuponové privatizaci získat naší paroplavební společnost. Všichni mají přec stejnou startovní čáru a stejné možnosti.
Asi dostanu odpověď, ať si najdu nějaký všeobecný právní blábol o rizicích, že to zajisté umím a vím jak na to. Ani náhodou. Změňte normu ČSN 33 1500 nebo nedávejte hraběcí rady.

Otázku podává: Jan Vyčítal
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 4. 6. 2006
 
 
Facebook Obchod IN-EL