+

AH-363 Rozváděč a revize (nový příspěvek 23. 12. 2009)

OTÁZKA:
Rozváděč a revize

Rád bych znal Váš názor na tuto jednoduchou větičku, kterou nacházím v revizních zprávách některých kolegů stále častěji.

Cituji:
„Dle zákona číslo 22/1997 Sb. v plném znění a souvisejících nařízení vlády je rozváděč výrobkem, za který zodpovídá v plné míře výrobce, a proto nebyly rozváděče v předmětných objektech vyrobené dle těchto předpisů při revizi revidovány.“

Tato věta mě poněkud zaráží. Při revizi jsem přece povinen, a především pak při revizi pravidelné přezkoušet především spojitost ochranného obvodu uvnitř rozváděče spojení jeho neživých částí s ochranným obvodem, pakliže je rozváděč proveden v dvojité izolaci musím překontrolovat, zda neživé části jsou od ochranného vodiče izolovány. Ověřit, zda má štítek jasně čitelný a s obsahem předepsaným atd. Podle výše uvedené citace bych potom mohl odvodit, že nebudu revidovat stroje, spotřebiče a nářadí, protože jsou to také výrobky, které podléhají podobným schvalovacím procesům pro uvedení na trh a musí být označeny také značkou CE. A přesto, revize strojů a spotřebičů se provádějí a v revizních zprávách vydaných pro stroje a spotřebiče jsem nikdy takovouto větu nenašel.

Otázku podává: Jiří Buben
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 15. 12. 2009
 
 
Facebook Obchod IN-EL