+

AE-272 Otázky k zásahům do zařízení panelového domu

OTÁZKA:
Otázky k zásahům do zařízení panelového domu

Mám na Vás tři dotazy ohledně panelového domu:
1. Panelový dům o 14 patrech má na schodištích odsávací mřížky a na střeše ventilátor. Výbor samosprávy nechal všechny el. ventilátory zdemontovat včetně toho na schodiště a nahradil je samonasávacími turbínami Lomanco. Je tento postup správný? Nebo bude stačit odtah od turbín Lomanco? Prosím o předpisu nebo normě, která tento problém řeší.
2. Jedná se o stejný panelový dům. Ve 14. patře jsou dveře na střechu, které jsou zamčené. Jedni tvrdí, že se dveře nesmí zamykat, že to slouží jako únikový východ na střechu a druzí zase, že se musí zamknout kvůli bezpečnosti. Jaký je Váš názor a v jakých předpisech je to napsáno, zda zamykat nebo ne?
3. Na chodbách panelového domu v jednotlivých patrech jsou umístěny rozváděče. Tyto chodby si zamykají jednotliví uživatelé bytů. Mají právo tyto chodby zamykat? Z důvodu údržby a bezpečnosti bych je nechal odemčené. Jaký předpis toto řeší? Ještě mi bylo řečeno, že když je výplň skleněná s drátem, tak se zamykat nesmí a když je z čistého skla, tak prý jo, že se to rozbije. Nevím, co s tím.

Otázku podává: Petr Votruba
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 6. 12. 2010
 
 
Facebook Obchod IN-EL