+

AE-444 Propojení světelných obvodů

OTÁZKA:
Propojení světelných obvodů

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o technickou konzultaci.
Obrátili se na mne známí z jednoho panelového domu v Praze, kde probíhá rekonstrukce společné elektroinstalace, zda bych za ně dohlédl na realizaci. Při první návštěvě již byla akce druhým týdnem v chodu. Oproti projektu se rozhodli zachovat systém kabelových tras pro osvětlení schodišťového prostoru před a za výtahem v samostatně vedených stoupačkách lištovým způsobem (jak bylo původně - svítidla a pod nimi tlačítka, vše na schodišťový automat). Nově osazují vlevo od stoupací lišty svítidla a na pravou stranu samostatné senzory pohybu.
Nepoužívají však rozvodné krabice, spoje provádějí Wago svorkami přímo v liště. Jejich revizní technik jim potvrdil, že to není problém. Jedná se o samozhášivé lišty Kopos Kolín. Spoje prý budou prováděny ve všech místech stejným způsobem, budou označeny popiskami (pod víkem lišty) a vyznačeny v dokumentaci skutečného stavu.
Mě se toto řešení nezamlouvá, konzultoval jsem toto ještě s dvěma letitými kolegy – revizními techniky – kteří mají stejný názor, ale neví, která norma by toto umožňovala, nebo neumožňovala.
Můžete mi prosím dát své stanovisko k uvedenému problému?

Otázku podává:
Další obsah stránky je přístupný pouze pro předplatitele
Vytvořeno: 16. 4. 2013
 
 
Facebook Obchod IN-EL